Mersul la cumpărături — bucuria ei, disperarea lui

Pentru femei, cumpărăturile sunt ca vorbitul. Mersul la cumpărături nu presupune o necesitate sau un scop şi se poate merge oriunde şi chiar vreme de cateva ore. Nu este nevoie de un ţel precis. Femeile consideră mersul la cumpărături un lucru care le întinereşte şi le destinde, chiar daca în final doar privesc şi nu cumpără nimic. Acest mod haotic de a face cumpărături ar produce categoric oricărui bărbat un accident cerebral în mai puţin de douăzeci de minute. Pentru ca el să se simtă energizat, are nevoie de un obiectiv, de o ţintă, de un program prestabilit. La urma urmei, el este cel care vanează hrana— asta e misiunea lui. El vrea să prindă repede ceva pentru a duce acasă.

Mergînd la cumpărături, majoritatea
bărbaţilor ar face un atac cerebral
după douăzeci de minute de căutat
îmbrăcăminte.

Bărbaţii devin nerăbdători şi se simt frustraţi într-un magazin de îmbrăcăminte, în vreme ce femeile probează haine după haine, aşteaptă comentariile lor şi pînă la urmă nu cumpără nimic. Femeilor le place la nebunie să probeze cat mai multe haine, pentru că acest lucru corespunde unui tipar mental — o gamă emoţională şi sentimentală la nivelul căreia fiecare haină în parte reflectă de fapt o stare de spirit, îmbracămintea, în cazul bărbatului, reflectă setarea tipic masculină a creierului — ea este previzibilă, conservatoare şi cu un scop precis. De aceea îţi dai seama imediat cînd un bărbat şi-a lăsat nevasta să îi cumpere haine. Bărbatul care se îmbracă bine de obicei lasă o femeie să-i aleagă hainele sau este homosexual. Unul din opt bărbaţi nu disting culorile şi majoritatea asortează greu modelele. De aceea îţi dai seama imediat cînd un bărbat este burlac.

          Pentru a-1 motiva pe un bărbat să meargă la cumpărături, trebuie să i se ofere criterii foarte clare — culori, dimensiuni, mărci, stiluri —, precizîndu-i-se unde se merge la cumpărături şi cat durează. Furnizîndu-i-se asemenea obiective clare (chiar dacă o parte sunt inventate), veţi constata cu uimire că bărbatul este de-a dreptul entuziasmat să meargă la cumpărături.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu